leite

“A fauna salvaxe? A Xunta mira cara outro lado”

Mercedes Ferreiro é unha gandeira que viven en Lourixe (San Cosme de Nete, Vilalba, Lugo). Mercedes compartiu con nós a problemática da convivencia co...

“O rural está despoboado e ficamos moi poucos mozos e mozas”

Para Adrián, a vocación gandeira vén de lonxe. Aínda non cumpridos os 20, fixo unha sociedade civil coa súa nai para poñerse á fronte...

“Sufrimos os prezos do leite máis baixos de Europa”

Lupe Prado, do Sindicato Labrego Galego, reflexiona sobre a política de prezos do sector do leite no noso país. Lupe reflexiona sobre as diversas...

“A Mina de Touro significaría o peche total das nosas explotacións gandeiras”

Eduardo é un mozo gandeiro de Arinteiro (Loxo, Touro, A Coruña) que ve o seu medio de vida ameazado por un proxecto mineiro. Se...

O último

Fran Cañotas: “O prato que máis me gustou foi o guiso con patacas e percebes da zona de Fisterra”

O presentador de 'A voltas co patro' e 'Come a comarca' fala ante Nós Televisión
- Publicidade -

Ciencia, tecnoloxía e innovación únense nos podcast da UCC+i da UVigo

Como se está aplicando a Intelixencia Artificial na análise de datos cardíacos? De quen é a auga? Para dar...

A fuxida

Trátase da primeira obra de Cristina Rey que vén de publicar con Baía Edicións

O máis lido

Galego vs. portugués do Brasil

Galego de todo o Mundo con Bruna Lago e Eduardo Maragoto

Fran Cañotas: “O prato que máis me gustou foi o guiso con patacas e percebes da zona de Fisterra”

O presentador de 'A voltas co patro' e 'Come a comarca' fala ante Nós Televisión